Manta A 2.0 -71

Päivitetty: 10.12.2006 Uusimmat kuvat sivun alaosassa

No niin, nyt on Mantan työstö aloitettu. Kesän mittaan pikku hiljaa purkasin sisustaa ja muuta rompetta pois remontin tieltä.

Manta Manta Manta Manta

Auto ei todellakaan ole ollut mikään papan silmäterä, päin vastoin. On kolaroitu, hitsattu vähän joka puolelta, maalattu ties kuinka monta kertaa (ainakin kertaalleen suoraan kiillon päälle) ym. Mutta oiottu ei ole kertaakaan! =) Kaikki lommot on nimittäin täytetty suoraan pakkelilla, vaikka kaikki olis ollut ihan helppo oikaista. Ja ei ole muuten säästelty sen pakkelin kanssa. Nooh.. mitäs pienistä, kuka sitä nyt ehjää autoa jaksaiskaan ruveta ruuvaamaan.

manta manta manta manta

Em. syistä homma täytyy aloittaa vetämällä koko koppa pellille. Ei mitään erityisen mukavaa hommaa, mutta pakollista. Vanhat pohjat on tehty niin surkeasti että niiden päälle ei uskalla vetää mitään. Pintapelleistä on löytynyt tähän mennessä kaksi eri keltaista kerrosta, punainen, violetti ja tuo viimeisin musta. Oli pakko siirtää auto pois tallista tämän vaiheen ajaksi, tulee meinaan jonkun verran pölyä kun lennättää puolen sentin pakkelikerrosta taivaan tuuliin.

 

manta manta manta manta

4.10.06 Hitsailin kuskin sisälokasuojaan vähän uutta peltiä. Loppuviikosta en tehnyt mitään merkittävää, lähinnä tuli tutkailtua r-vaurioita ja suunniteltua mistä suunnasta urakkaa aloittais. Konetta tsekkailin sen verran että kurkkasin venakopan alle. Eihän sieltä ihmeitä löytynyt, nostajat mallia kova ja pakoventtiileiltä rotocapit poistettu, venttiilien välykset oli luokkaa 0,5, siitä siis ylimääräinen kilkatus. Saas nähdä mitä löytyy kun saa koko myllyn avattua... 9.10.06 Tänään pistin haisemaan kun oli taas hyvin levätyn viikonlopun jälkeen virtaa. Irroitin koneen, laatikon, kardaanin, pakoputkiston ja bensatankin. Lisäksi oikaisin takakyljistä isoimmat lommot ja purkasin keulan peltiosia. Rupeaa pikkuhiljaa naurattamaan noi Mantan aikaisemmin kokemat kolari"korjaukset", ei edes pienintä ja yksinkertaisinta lommoa ei ole oikaistu vaan kaikki on peitetty pakkelilla. Ja rumasti...

 

manta manta manta manta

Onhan tässä tekemistä.

manta manta manta manta

11.10.06 Laitoin keulan ihan atomeiksi, sovittelin lokasuojan kaarta paikoilleen ja poistin kojelaudan. Kuten kuvasta näkyy, sisälokasuojasta ei ole hirveästi jäljellä. Kojelaudaksi tulee -74 mallin vähän paremmin tuulettava malli. Ainiin, sain tuulilasinkin rikottua kun irrotin sitä. Perhana kun otti aivoon, oli vielä hyvässä kunnossa tuo lasi.

manta manta manta manta

8.11.06 Oikea takakulma(kaan) ei ollut ihan terve. Sinnekin siis reilusti uutta peltiä. Sisälokasuoja on nyt tehty uusiksi, kynnyskotelo ja takakaari paikoillaan.

manta manta manta manta

16.11.06 Nyt on apukuskin puolen pintapellit hitsattu, muutama metri tuli saumaa tinattavaksi. Takakulma veteli aika mukavasti, mutta eiköhän sekin pajoittamalla oikene. Seuraavaksi varmaan keulan kimppuun. Irroittelin jo tällä viikolla nokan korjauspalan varaosa-autosta, on onneksi hyvässä kunnossa alkuperäiseen verrattuna mutta fiksattavaa on tuossakin. Rekordin jäähdytetyt levyt heitin eteen paikoilleen.

manta manta manta manta

23.11.06 Kuten tuossa jo edellä ennustin niin tällä viikolla oon urakoinut takapään kanssa. =) Peräpelti lähti vaihtoon ja samoin kävi koko kontin pohjalle. Se oli jo valmiiksi niin pilalle paikkailtu ettei siitä olisi enää saanut siistiä. Parhaimmillaan oli kolme kerrosta peltiä, välillä paikattu ylä- ja välillä alapuolelta.

 

manta manta manta manta

Kyhäsin pohjan tueksi tuollaisen kehikon niin pysyy vähän jämäkämmin pellit paikoillaan. Iskaritolppien väliin hitsasin kiinteän poikkituen.

manta manta manta manta

Kontin pohja tuli vihdoin kuntoon ja pääsin takaisin pintapeltien pariin. Peräpelti sopi paikoilleen suht kuvittomasti.

manta manta manta manta

Seuraavana vuorossa oli kuskin puolen takakaari ja sisälokasuoja. Molemmat olivat yhtä huonossa kunnossa kuin toisellakin puolella.