Astra G 1.6 16V farmari -02

18.01.2009

Kesällä -08 Avk:lta tuli jälleen Astra työn alle. Vuosimalli -02, 115tkm ajettu ja siistissä kunnossa kaikin puolin. Keula oli saanut ikävännäköisen osuman sivultapäin ja auto olikin pahemmassa kunnossa mitä Avk:n aina yhtä "hyvien" kuvien perusteella ajattelin. No, eihän siinä mitään, ensin robotissa vanhat runkoaisat mahdollisimman lähelle oikeita mittoja ja sen jälkeen keula poikki ja korjauspalaa sovittamaan. Vaihdoin taas lukkopellin ja sisälokasuojan etuosan yhtenä könttinä vaikka vanhan sisälokasuojan olisikin voinut oikaista, tuleepahan siistimpi lopputulos. Tässä vaiheessa projekti lähti muutaman kuukauden motivaatiotauolle.

astra astra astra astra

Marraskuussa oli taas intoa tähän projektiin ja yhden viikon illat kuluikin hitsaillessa ja viimeisiä sovituksia tehden ennen maalarille vientiä. Myös korin lopullinen mittaus ja pyöränkulmien säätö tehtiin tässä vaiheessa.

astra astra astra astra

Vasen takalokasuoja maalattiin myös siinä olleen lommon takia. Maalauksen jälkeen oli sitten edessä auton kasaaminen.

astra astra astra astra

Kasauksen jälkeen ei muuta kuin kaikki tarpeelliset laput mukaan ja konttorille. Leima tuli ilman huomautuksia ja pääsin ruuvaamaan kilvet paikoilleen. Sitten vielä takalasien tummennus, jakopää, vesipumppu, öljyt, suotimet, tulpat ym. tilpehööri vaihtoon ja projekti oli valmis.