Manta A 2.0 -74

Päivitetty 23.7.2008, uudet kuvat sivun alalaidassa

Opel6070clubin foorumilta löysin ilmoituksen jossa kaupattiin kolaroitua -74 Mantaa. Kiinnostus heräsi tietysti heti ja puhelinsoitto myyjälle paljasti että auto oli kolaria lukuunottamatta hienossa kunnossa. Auto on kolaroitu tammikuussa -06 ja sen jälkeen seissyt lämpöisessä tallissa koskemattomana.

m m m m

12.2.07 Tässä ensimmäiset kuvat kun auto on saatu alas trailerilta, vähän ankealta näyttää. =)

Manta74 manta manta manta

Pesun jälkeen näyttää jo vähän paremmalta. Keulaa on työstetty sen verran että kone mahtuu taas pyörimään (syylari otti flektiin kiinni) ja se lähtikin tulpanjohtojen herkistelyn jälkeen hyvin käyntiin.

manta manta manta manta

Mantaa on remontoitu 2004-2005, sisusta on verhoiltu, pohja hitsattu kuntoon ja kyljet maalattu. Maalauksissa tosin on hieman sanomista (rakkulaa) mutta yleisilme on siisti. Konetta on myös hieman piristetty, dynolapussa seisoo 142hv/5300rpm ja 197nm/4650rpm. Bensaa tarjoilee SK Racingin 40 tuplat Misabin imusarjoilla.

manta manta manta manta

21.2.07 Tässä auto on kiinnitettynä Autorobotin III penkkiin ja vetotöitä on vähän aloitettu.

manta manta manta manta

26.2.07 Lokasuojan ja nokkapalan hahmottelu menossa, eiköhän ne tuosta paikkansa löydä. Oven otin irti saranatappien vaihtoa varten. A-pilariakin piti vetää vähän eteenpäin koska se oli kolarissa painunut sisään.

manta manta manta manta

16.3.07 Päätin oikaista kaikki muut osat paitsi lokasuojan ja konepellin joten kovasti on tullut naputeltua viime aikoina. Suurin urakka peltien kanssa on nyt takana, mutta vielä riittää viimeisteltävää ennen kuin pääsee pohjia tekemään.

manta manta manta manta

27.3.07 Oven etureuna oli ottanut osumaa lokasuojaan joten sitä pitää vähän oikoa. Etupellille sai antaa kuumia ihan tosissaan ennen kuin se suostui kutistumaan suurin piirtein alkuperäiseen muotoonsa, onneksi tämä on vielä kunnon pellistä tehty että kestää vähän muokatakin. Sitten alkoikin pohjien teko, ja sitä hommaa tässä kyllä riittääkin. Tinaakin paistoin muutamaan paikkaan mutta kamera ei ehtinyt mukaan.

manta manta

Alkoi kuitenkin sen verran vaivaamaan tuo konepelti että oli pakko vielä koittaa saisiko sen oikaistua ja kyllähän sen saa. Runko siinä on vielä sen verran kierossa että etukulmasta vähän irvistää, mutta kyllä se siitä. =)

manta manta manta manta

16.4.07 Konepeltikin alkoi vihdoin istua paikoilleen, kuten myös muut osat. Viimeinen peltiosien sovitus ennen maalausta ja sitten vaan auto uuniin.

manta manta manta manta

19.4.07 Ensimmäisenä epoksit pohjille, ja sen hieman kuivuttua ruiskukitti päälle. Sitten kitin hionta ja auton valmistelu seuraavaa maalausvaihetta varten. Tässä välissä piti tehdä myös vähän asennushommia tulevaa katsastusta varten: Vaihdoin toisen raidetangonpään ja eteen Spaxin säädettävät iskarit, sähköjen kanssa sai askarrella tovin ennen kuin valot suostui toimimaan ym. pientä.

manta manta manta manta

23.4.07 Seuraavaksi sitten hiontaväri ja konehuoneeseen ja piiloon jääviin paikkoihin varsinainen väri märkää märälle.

manta manta manta manta

Ei tarvitse sitten varsinaisessa maalausvaiheessa lähteä noihin pikkupaikkoihin sotkemaan, vähemmän riskiä roskien ja hajasumun osalta. Seuraava päivitys onkin varmaan kun auto on väreissä.

manta manta manta manta

24.4.07 No yhden päivityksen vielä joutui laittamaan ennen pintaväritystä. Piti tehdä toiseen lokasuojaan vielä korjauksia, joten päivällä siirtyi tuo varsinainen maalaus. Auto on kuitenkin jo valmiiksi suojattuna uunissa ja huomenna saa heti aamusta vetää värit pintaan.

manta manta manta manta

25.4.07 Tänään aloittelin hommat aamulla rasvanpoistolla ja sitten saikin ruveta maalailemaan. Maalia meni konehuone mukaanlukien vähän reilu litra, vähemmän mitä olin arvioinut. Puoli kahdentoista maissa sain auton uunista ulos ja sitten alkoikin kasaaminen. Iltapäivällä olikin sitten aika heittää ensimmäiset rundit pihalla.

manta manta manta manta

Hain siirtokilvet ja ajelin kotiin kun ei enää konttorille viitsinyt mennä viime tipassa. Sainpahan suoritettua kunnon testiajon samalla. Huomenna sitten aamulla kilpiä kärkkymään, saa nähdä mitä mieltä katsastussetä on. =)

manta manta manta manta

No kilvethän tuli sitten vihdoin 27.4.07. Vappuna oltiin jo Jyväskylässä cruisailemassa, ja sen jälkeen Manta on ollut lähinnä työmatka-ajossa. Kesän -07 aikana mittariin kertyi n. 2500 km.

 

manta manta manta manta

Kesäksi -08 tuli lieviä muutoksia ulkonäköön, vähän raitaa ja vanteet vaihtoon. Muuten auto on ennallaan.