VW Passat 1.9 TD -90

Tekniikkaa: Kone 1.9 TD AAZ vm. -97, 11 mm nestepää, ahtokaraa muokattu, syöttöä sopivasti, 2,5" putkisto turbolta taaksepäin, cuuleri vielä hyllyssä =).

 

Syksyllä -05 tuli ajankohtaiseksi hommata alle dieseli. Hakuun laitettiin farmari koska tarkoitus oli muuttaa auto pakettiautoksi halpojen kilometrien toivossa. Lopulta sopiva yksilö löytyi ja lähdin katsomaan sitä Ouluun, jonne edellinen omistaja ystävällisesti lupautui tulemaan vastaan. Auto oli päällepäin karun näköinen mutta tekniikka oli hyvässä kunnossa joten kaupat syntyi. Ensimmäisissä kuvissa auto on siinä kuosissa jossa se minulle tuli.

 

passat passat passat passat

Tässä on menossa muutos pakuksi, laitan lisää kuvia heti kun saan ne kaivettua toisen koneen uumenista. Aika simppeli homma sinänsä tuo muutos. Penkit ja vyöt pois, vähän mittailua, rautakaupasta neliöputkea, lattarautaa ja pultteja, kehikon hitsaamista ja vaneerin asentelua ja päällystämistä. Ei mennyt montaa tuntia koko hommaan. Sitten vaan katsastuskonttorille ja nauttimaan halvasta ajosta. Diesel vero n. 55€ vuosi, ei paha! =)

 

passat passat passat passat

Kuukauden verran ajelin pasuunalla alkuperäisessä asussaan, mutta sitten alkoi auton ulkonäkö ahdistaa liikaa. Maalasin puskurit ja kylkilistat korin väriin ja se piristikin ihan mukavasti auton yleisilmettä. Lasit piti tietysti tummentaa ja talvea varten laittaa lisävalot keulaan.

passat passat passat passat

Pitihän ne vanteetkin lopulta päivittää vähän isommiksi.